top of page

GEAR

INVESTEER IN BESCHERMING

Bij American Football hoort bescherming en andere soorten kleding. Hieronder beschrijven we wat je allemaal nodig hebt om een volledige football outfit bij elkaar te krijgen. De meeste onderdelen worden bij een proeftraining aangeleverd, maar zullen door leden uiteindelijk zelf moeten worden aangeschaft. Dit kan bij verschillende winkes zoals onderaan aangegeven. Ook bestaat er de mogelijkheid om een uitrusting te leasen en deze binnen 1 of 2 jaar af te betalen. Hier vind je onder ook meer informatie over. Zorg bij het aankopen altijd voor kundig advies en vraag zo nodig een ervaren lid of coach om hulp. Bij alle gear geld dat goedkoop vaak duurkoop is. Op 1 ding word afgeraden om te bezuinigen: de Helm.

Ridell Speed Helmet
HELM

Het belangrijkste onderdeel van de uitrusting. De helm beschermt je hoofd tegen impact die je kan krijgen bij het tackelen. Bij een helm moet altijd gezorgd worden dat hij goed past. De helm is het onderdeel waar je eigenlijk niet op moet bezuinigen. We hebben vaak gezien dat na het 1e jaar een betere helm gekocht wordt. Bij de helm hoort ook een Facemask. Positie op het veld bepaald vaak wat voor facemask je wilt hebben.

SHOULDERPADS
Ridell Rival Pads

Het tweede bekende onderdeel van de gear die American Football spelers dragen zijn de Shoulderpads. Bij shoulderpads is het ook belangrijk dat de fit goed zit. Verschillende posities hebben vaak ook verschillende shoulderpads. Zo wil een Quaterback of Receiver meer met de armen omhoog kunnen dan andere spelers.

73621132445.jpg
GEBITSBESCHERMER (BITJE)

Ten alle tijden moet een bit gedragen worden. Deze helpt niet alleen om het gebit te beschermen maar helpt ook de impact op je hersenen te verminderen wanneer je lichaam een hit krijgt van een tackle. Op de club zijn simpele bitjes te koop voor € 2,50. Deze zijn ook verplicht bij Flag Football.

PADS
54190010-Riddell-BioliteVentAirPads.png

Verder zijn er verschillende pads die verplicht zijn om te dragen volgens de regels waarmee we spelen. Zo moeten er Pads zitten op het stuitje, heupen, bovenbenen en knieën. Hiervoor bestaan ook speciale broekjes of broeken waarbij dit ingenaaid is.

51580014-Under-Armour-Hammer-MC-blk-wht
SCHOENEN

Schoenen met noppen zijn belangrijk om grip te hebben op het veld. Hoewel voetbal schoenen voldoen vraagt American Football vaak om net wat andere noppen of ondersteuning van de enkels. Shoenen die hiervoor gemaakt zijn zijn dan ook aan te raden.

HANDSCHOENEN
nike superbad NFG19091  2.jpg

Handschoenen zijn er in verschillende vormen. Voor de Receiver zijn ze er met een ietswat plakkerig laagje aan de binnenkant. Voor Linebackers en Linemen zijn er handschoenen die je vingers en polsen beschermen. Een luxe die zeker handig is.

pantsenshirt.png
OVERIGE

Er is voor de rest een strakke broek nodig waar de pads in kunnen en shirt die over de pads past. Een riem en witte lange sokken. Voor wedstrijden worden wedstrijdshirts gelevered. Ook hebben we klein assortiment aan navy blauwe broeken, maar het is natuurlijk beter om je eigen te dragen. Deze kleur verreiste is er alleen voor de wedstrijden.

WINKELS
logo_forelle.png
DKA-logo-def-250x133-donkerblauw.png
Name-Clawmarks.png
SPELERSPAKKET

510,-  of 21,- p/m voor 2 jaar*

*Voor voorwaarden neem contact op via het formulier.

Thanks! Message sent.

bottom of page